Πρόγραμμα “Επανένταξη Κακοποιημένων Μητέρων και Παιδιών”

Κέντρο Επανένταξης Μητέρων και Παιδιών

Ως ανάδοχος μπορείς να υποστηρίξεις ένα παιδί που μεγαλώνει με την οικογένεια/τους κηδεμόνες του μέσα από τη συνεργασία μας με την οργάνωση MCRC -Κέντρο Επανένταξης Μητέρων και Παιδιών στην Addis Ababa. Το κόστος είναι 0,80€ τη μέρα, δηλαδή 290€ το χρόνο και συμβάλει κατά το ήμισυ στα έξοδα διαβίωσης του παιδιού.

Θα ενημερώνεσαι τακτικά για την πορεία του παιδιού από τη γραμματεία του Συλλόγου. Αν το θελήσεις, μπορείς να αλληλογραφείς μαζί του μέσω του κέντρου, είτε να το επισκεφτείς κατόπιν συνεννόησης.

Ακόμα, βασικός στόχος του Κέντρου είναι να βοηθήσει όσους συμμετέχουν, να ανακάμψουν από τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος και να τους εφοδιάσει με τα απαραίτητα μέσα ώστε να προχωρήσουν στη ζωή τους ανεξάρτητοι και επιτυχημένοι.

Επίσης, οι μητέρες των παιδιών – πολλές εκ των οποίων έχουν υπάρξει θύματα ενδοοικογενειακής βίας – λαμβάνουν επαγγελματική κατάρτιση, ώστε να αποκτήσουν την οικονομική τους ανεξαρτησία. Για παράδειγμα, σήμερα στο κέντρο λειτουργεί ένα εργαστήριο ραπτικής και επιπλέον προσφέρονται μαθήματα επαγγελματικής παιδικής φροντίδας.

 Το 2013 ο Σύλλογος δώρισε 100 ζευγάρια παπουτσάκια χορού στα παιδιά που παρακολουθούσαν το πρόγραμμα χοροθεραπείας.

Μπορείς όμως και να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα προσφέροντας οποιοδήποτε ποσό επιθυμείς.

Δείτε το βίντεο της MCRC – We love the sound of our children εδώ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΟΧΗΣ

Για να ξεκινήσει η διαδικασία αναδοχής ο υποψήφιος ανάδοχος θα πρέπει να συμπληρώσει ηλεκτρονικά τη σχετική φόρμα.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μερικές εβδομάδες, οπότε ο ανάδοχος παραλαμβάνει τον φάκελο του παιδιού. Από την ημερομηνία αυτή ξεκινά και η υποχρέωση καταβολής των ετήσιων τροφείων σε μία ή περισσότερες δόσεις.