Νίκος Βουτσίνος

Πρόεδρος

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στον Πειραιά και είμαι παντρεμένος με 2 παιδιά και 2 εγγονούς.
Σπούδασα στην Γαλλική Σχολή Άγιος Παύλος, στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιώς (Διοίκηση Επιχειρήσεων), στο Cranfield Institute of Technology (Human Resources, Management και Industrial Relations) και στο Αμερικανικό Κολλέγιο (Μάρκετινγκ).
Εργάστηκα για περισσότερο από 40 χρόνια ως διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες όπως Philips, Xerox, Όμιλος Εταιριών Εμπορικής Τράπεζας, Jacobs Suchard, Kraft . Στο ΔΣ του ΟΤΕ και τα τελευταία 9 χρόνια πριν συνταξιοδοτηθώ Διευθύνων Σύμβουλος/Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αναπτυξιακής Εταιρίας Επενδύσεων θυγατρική των εταιριών Lokheed,General Electric ,Northrop Grumman.
Από το Νοέμβριο του 2005 έως το Νοέμβριο του 2016 εθελοντής στην Κάριτας Αθήνας στο Προσφυγικό Κέντρο και από τον Φεβρουάριο του 2006 εθελοντής στην Συνοδική Επιτροπή Δικαιοσύνη και Ειρήνη της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη έως σήμερα. Επίσης μέλος της ΔΔΕ των σχολείων Δελασάλ και Άγιος Παύλος στον Άλιμο και Πειραιά.
Από το 1996 είμαι μέλος στη Lalibela Σύλλογο Βοηθείας παιδιών στην Αιθιοπία και από το 2007 εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου. Είμαι ανάδοχος του Biniam που σήμερα είναι 29 ετών, παντρεμένος και πατέρας μιας νεογέννητης κορούλας και εργαζόμενος.
Έχω λάβει μέρος σε 6 αποστολές στην Αιθιοπία και 1 στην Ερυθραία με εμπειρίες ανεξίτηλες.