Διαφάνεια

Πόροι

Κάτι για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται ο Σύλλογος είναι ότι στηρίζεται στην εργασία των εθελοντών, με όλη τη σημασία της λέξης. Οι άπειρες εργατοώρες που απλοί άνθρωποι έχουν καταθέσει, επειδή πιστεύουν σ’ αυτόν, δεν έχουν χρηματικό αντίκρισμα. Εξ’ ίσου υπερήφανος είναι και για την ανά πάσα στιγμή αποδεικνυόμενη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του.

Οι συνδρομές των μελών, οι δωρεές από φίλους καθώς και οι χορηγίες από ιδιώτες και εταιρείες είναι οι μοναδικοί πόροι του. Ουδέποτε έχουμε επιχορηγηθεί από κρατικό φορέα.
Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου στην Ελλάδα (εκθέσεις, μπαζάρ, φιλικές βραδιές κ.ά.) στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και τη συλλογή πόρων. ‘Ετσι, είναι σε θέση να χρηματοδοτεί έργα υποδομής στα κέντρα παιδικής φροντίδας και να καλύπτει επιπλέον ανάγκες των παιδιών.

Ακόμα και σήμερα, μετά από 26 χρόνια συνεχούς δράσης και έχοντας στηρίξει περισσότερα από 1.200 ορφανά παιδιά, διατηρεί τη φυσιογνωμία μιας μικρής κοινότητας φίλων και όχι υπαλλήλων ενός απρόσωπου οργανισμού. Το ίδιο πνεύμα που χαρακτηρίζει τη δέσμευσή του απέναντι στα παιδιά της Αιθιοπίας, είναι παρόν στην προσοχή και το σεβασμό που επιδεικνύει προς αυτούς που καταθέτουν το χρόνο και τα χρήματά τους για τον κοινό σκοπό.

Ποιότητα στη διαχείριση του Σωματείου

Στο πλαίσιο της διαφάνειας, της λογοδοσίας, της χρηστής διαχείρισης και του απολογισμού, σας ενημερώνουμε ότι το Σωματείο «Lalibela – Σύλλογος Βοηθείας Παιδιών»:

1. Eλέγχεται ετησίως από Ορκωτό Λογιστή/Ελεγκτή.

2. Δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το Καταστατικό του, τα ονόματα και τις ιδιότητες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις (απολογισμός – ισολογισμός), την ετήσια Έκθεση του Ορκωτού Λογιστή/Ελεγκτή και την παρουσίαση του Δ.Σ. προς την ετήσια Γενική Συνέλευση.

3. Οι Συνεργάτες μας στην Αιθιοπία:

– “The Ethiopian Orthodox Tewahido Church – Child and Family Affairs Organization (EOTC – CFAO)”,

– “Mother and Child Rehabilitation Center (MCRC)”,

ελέγχονται επίσης από τοπικούς ορκωτούς λογιστές/ελεγκτές ως προς τα χρήματα που στέλνουμε για τροφεία προς τα παιδιά και για οικονομική ενίσχυση.

4. To Σωματείο μας δεν κατέχει καθόλου ακίνητη περιουσία και απασχολεί μόνον ένα άτομο πλήρους απασχόλησης (ως Γραμματεία), ελαχιστοποιώντας έτσι τα διοικητικά και λειτουργικά του έξοδα, προκειμένου το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων του να πηγαίνει στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Καθοριστική είναι η συνδρομή των εθελοντών μας για την επίτευξη των στόχων μας.

5. Τόσο η Γενική Συνέλευση, όσο και οι καθημερινές εργασίες είναι ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος θα ήθελε να παρευρεθεί, προκειμένου να ενημερωθεί, να γίνει ανάδοχος, υποστηρικτής ή εθελοντής.

Καταστατικό

Καταστατικό Ίδρυσης Σωματείου 9/2/1996: ΕΔΩ

Τροποποίηση Καταστατικού Σωματείου 2/9/2014: ΕΔΩ

Εγγραφή στο Μητρώο της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών (Υ.Δ.Α.Σ) ΑΜ 524: ΕΔΩ

Ετήσια Έκθεση

Παρακάτω θα βρείτε τις ετήσιες εκθέσεις δράσης του Συλλόγου, όπως παρουσιάζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο στην ετήσια Γενική Συνέλευση.

Εκθέσεις Ορκωτών Λογιστών

Σημ. Το καινούργιο έτος στην Αιθιοπία ξεκινάει στις 11 Σεπτεμβρίου. Για τον λόγο αυτό, ο ετήσιος έλεγχος πραγματοποιείται όταν λάβουμε τις εκθέσεις των Ορκωτών Λογιστών από τους συνεργάτες μας στην Αιθιοπία.

Ισολογισμός
Απολογισμός