Πρόγραμμα “Γίνε Ανάδοχος ενός Παιδιού”

Νέο Πρόγραμμα στην Assela!

Στα 26 χρόνια δράσης της, η Lalibela έχει υποστηρίξει 1.272 παιδιά στην Αιθιοπία από τα οποία 951 έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα και έχουν ξεκινήσει τη νέα τους ζωή με πολλά εφόδια. Όλο αυτό το έργο έγινε πραγματικότητα χάρη στην αγάπη και την οικονομική στήριξη Ελλήνων αναδόχων και μελών της Lalibela.

Το γνωρίζετε πως μόνο με 1€ την ημέρα, μπορείτε κι εσείς να αλλάξετε τη ζωή ενός παιδιού συμβάλλοντας στα έξοδα διαβίωσής του;

Με 1€ τη μέρα ή 365€ το χρόνο, καλύπτεις* τις ανάγκες ενός παιδιού, όπως:

Τόσο απλά και τόσο εύκολα, μπορείτε ως ανάδοχος γονέας να αναλάβετε τη φροντίδα ενός από τα ορφανά ή άπορα παιδιά που φιλοξενεί το Κέντρο Παιδικής Φροντίδας της πόλης Assela, το οποίο υποστηρίζει ο Σύλλογός μας στην Αιθιοπία σε συνεργασία με την ΜΚΟ EOTC-CFAO .

Τελικός στόχος του προγράμματος είναι το παιδί, σε διάστημα τριών ετών, να ενταχθεί σε ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον, είτε με επανασύνδεση με τη δική του ευρύτερη οικογένεια, αν είναι εφικτό, είτε σε μια νέα οικογένεια κοντά στην Assela. Σημασία έχει να ζήσει μέσα σε οικογένεια που να μπορεί να του εξασφαλίσει την κάλυψη των καθημερινών του αναγκών και μια ζεστή αγκαλιά, με την προϋπόθεση ότι το παιδί θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο. Το κέντρο θα δραστηριοποιηθεί για τον εντοπισμό της κατάλληλης οικογένειας από την πρώτη ημέρα εισαγωγής των παιδιών αυτών στο πρόγραμμα.

Αφού παραλάβετε τον φάκελο του παιδιού με τα προσωπικά του στοιχεία και την φωτογραφία του, θα ενημερώνεστε τακτικά για την πορεία του. Αν το θελήσετε, μπορείτε μέσω του κέντρου να επικοινωνείτε με το παιδί είτε με αλληλογραφία (στέλνοντάς του ένα γράμμα ή/και μια φωτογραφία σας), είτε κατόπιν σχετικής άδειας, με προσωπική επίσκεψη στο Κέντρο Παιδικής Φροντίδας όπου βρίσκεται.

*Επειδή ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια στη Αιθιοπία, το κόστος της υποστήριξης είναι πλέον υψηλότερο από τα 365€ κατ’έτος. Ωστόσο ένα σημαντικό μέρος καλύπτεται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας SCHUR FLEXIBLES ABR ΑΒΕΕ, της οποίας η βοήθεια προς τη Lalibela τα δέκα τελευταία χρόνια είναι ανεκτίμητη.

 

Διάβασε εδώ τον κανονισμό αναδοχής.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΟΧΗΣ

Για να ξεκινήσει η διαδικασία αναδοχής ο υποψήφιος ανάδοχος θα πρέπει να συμπληρώσει ηλεκτρονικά τη σχετική φόρμα. Η φόρμα μπορεί να συμπληρωθεί και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας (τηλ. 2103227478).

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μερικές εβδομάδες, οπότε ο ανάδοχος παραλαμβάνει τον φάκελο του παιδιού. Από την ημερομηνία αυτή ξεκινά και η υποχρέωση καταβολής των ετήσιων τροφείων σε μία ή περισσότερες δόσεις.

Οι αναδοχές μπορούν να γίνουν από μεμονωμένα άτομα, από κοινού με άλλους, από σχολεία, από εταιρείες κ.λ.π.